Skip to content

En Arkelstensk pudel vore på plats

2010-10-30

Tunga borgerliga politiker rycker ut till Sofia Arkelstens (SA) försvar. Man menar att förtroendevalda måste få ha kontakter med näringslivet och inte bara Svensk Näringsliv, LO och andra politiska organ. Jo, det är ju självklart. Men om Sverige ska behålla sin goda placering på anti-korruptionslistan, http://www.transparency.org/ måste politikerna visa gott omdöme och vara mycket kritiska till bjudresor och bilförmåner från utomstående.

Det kan finnas en risk, en misstanke om att Shell och BMW tillskansar sig politiska fördelar genom sin frikostighet med resa resp billån. I BMW Magasin säger SA efter bilturerna att det inte behövs lagstiftning (för strängare miljökrav på bilindustrin) eftersom den sköter sig så bra, i alla fall BMW enligt SA.

SA säger vidare att hon gratis och privat körde BMW:s vätgasdrivna bil Hydrogen 7 några dagar för att ”… testa ny teknik. Det tycker jag är förenligt med mitt uppdrag…”. Men är SA så insatt i fordons- och drivmedelsteknik att hon kan genomföra en trovärdig test? Vore det inte bättre att överlåta testandet till kompetenta människor?

Institutet mot mutor säger entydigt att SA:s agerande är ytterst tveksamt. Om hon själv nu i efterhand inte inser det och backar är det illavarslande.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: