Skip to content

Stefan och migrationen

2015-11-20

Jag röstade inte på (S) 2014 men jag gillade att de fått Stefan Löfven som ny partiledare. Det var som jag då såg det ett bra val, en stabil person med förhandlingsvana och styrka från Metall. Som statsminister var en av hans klart uttalade ambitioner att utveckla näringslivet. Men han fick annat att tänka på. Hela migrationsbumlingen dråsade under sommaren 2015  ned på regeringskansliets välpolerade bord och (MP) skulle ha ett ord med i laget. Och så går det åt pipan.

Vad jag vill säga är att människan Stefan Löfven kom in politiken förmodligen med goda och ärliga ambitioner. Och att Verkställande utskottet i (S) därefter har missbrukat honom. (S) har rimligen stora problem i regeringen med idealistiska (MP) när det gäller dagens viktigaste fråga – den okontrollerade immigrationen av lycksökare som utan faktisk asylrätt kallar sig flyktingar och tränger undan människor med verkliga asylskäl.

Immigranter utan asylskäl visar falska pass eller har medvetet förstört sina id-kort och framför väl förberedda historier om kris och krig när de pratar med Migrationsverket. Om inte annat har människosmugglarna lärt migranterna vilka gripande berättelser de ska föra fram. Gissar Migrationsverket känner till lurendrejeriet, men vad kan personalen göra med en till synes aningslös och politiskt korrekt GD som inte förmår skärpa rutinerna?

Vi har ett existentiellt problem med migrationen. Det är nog tyvärr så att de som lider mest i Syrien av bomber och terror är underklassen och den har inte tillgång till dyra syriska pass som säljs av Daesh. Friska lycksökande utan id, ensamkommande unga rika manliga immigranter översvämmar däremot svenska kommuner och håller just nu på att att sänka dem ekonomiskt, moraliskt och socialt.

Tyvärr verkar inte Stefan klara av läget. Utvecklingen med massimmigration hade han rimligen inte kunnat förutse. Han har på sistone uttryckt sig trubbigt och inte visat något större statsmannaskap, men vi ska kanske inte utsätta honom för en hatkampanj. Han har nog utan så mycket sidoblickar, men med klar insikt om den politiska omgivningens styva kuling och direktiv från VU gjort så gott han kunnat. Det är inte reko att kasta paj på honom.

Kritiken bör istället riktas mot (MP) och (C) för deras extremt naiva migrationspolitik, mot Fredrik Reinfeldt för hans hämnd och straff mot (SD) för det partiets valframgång  genom att tillsammans med (MP) på lång sikt mura fast en katastrofalt godtrogen asylpolitik (”Öppna era hjärtan” – i realiteten ”Öppna era plånböcker”). Men framförallt bör nog Migrationsverkets GD Anders Danielsson få större uppmärksamhet. Danielssons och verksledningens katastrofalt politiskt korrekta agerande  där man låtsas som att man inte känner till det gigantiska lurendrejeri och falskspel på internationell nivå som pågår i migrationspolitiken är förödande. Verket känner naturligtvis till verkligheten men låtsas inte om den i sitt politiska uppdrag. Danielsson antydde i vecka 47 i P1 att han kanske hoppar av jobbet. Låt oss stödja honom i det beslutet.

 

Grabben Stefan hade ingen som helst politisk erfarenhet av Riksdagen, jag gissar han blev rätt desillusionerad av det machiavelliska klimatet där och de råa arbetsmetoderna. Så han var väl naiv som nappade på uppdraget som statsminister? Och han har irriterat många med sina fåniga naiv-påståenden. Tror ändå inte att han är en slug räv som önskar smita från sina tillkortakommanden, han delegerar svåra fall som media ska glufsa på till Morgan Johansson och andra kollegor i omgivningen, det har han och VU sett till. En i dagsläget politiskt korrekt motspelare VU utan att säga det offentligt skickat ut mot eller parallellt med Stefan är Mona Sahlin. Hon är en rätt slug räv i sin påklistrat folkliga hållning och lite dumdryga attityd.

Jag skriver detta för jag tror Stefan Löfven ärligt gör vad han kan. Och att VU och utskotten i Riksdagen styr och ställer med honom. Han är därför inte riktigt rätt måltavla för det drev som redan börjat. Ska några utsättas för inträngande ifrågasättanden är det Migrationsverkets GD och Socialdemokraternas Verkställande utskott.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: